'Pueblos Blancos'

De Axarquia bestaat uit 31 pittoreske witte dorpjes, ieder met zijn eigen charme. Ontdek met de auto het authentieke Andalusië. Hoe hoger je komt in de bergen, hoe meer het lijkt of de tijd even heeft stilgestaan...

Ontdek de dorpen rond het Viñuela-meer door het volgen van de "Ruta del aceite y los Montes" (Olie en Bergenroute). Proef de lokale specialiteiten zoals olijfolie, zoetige wijnen, rozijnen en gedroogde vijgen. Geniet van een wandeling in de kleine dorpen door steile straatjes en smalle steegjes met een 800 jaar oud Moors verleden.

Bruisend Málaga

Málaga is een charmante, bruisende stad, met gezellige winkelwandelstraten en de vele authentieke gezellige tapasbars. Een stad die simpelweg leeft...Geniet op een leuke manier van de sierlijke promenades en prachtige tuinen van deze stad, en dat alles onder een heerlijk Méditerranées klimaat. Het mooie historische centrum heeft een aantal mooie pareltjes te bieden uit het verleden en wat musea betreft kun je hier je hart ophalen. Met als aanraders het Picasso museum, de Kathedraal ‘ La Manquita’, de Mercado Atarazanas (overdekte markt), het kasteel Gibralfaro, de haven Muelle Uno, de Moorse vesting Alcazaba en het Romeins theater.

Magnifiek Córdoba

Córdoba is in de eerste plaats beroemd om zijn Mezquita, zijn moskee-kathedraal. Het is een stad vol geschiedenis. Het volledige oude centrum van Córdoba werd overigens uitgeroepen tot Wereldcultuurerfgoed. Naast de Mezquita telt Córdoba nog heel wat meer culturele parels. Zo zijn de Romeinse brug en de Joodse wijk (Juderia) met zijn synagoge uitstekend bewaard gebleven. Dwaal er rond in de smalle kronkelige straatjes met winkeltjes, restaurantjes, tapasbars en markten. Doorheen de stad vindt u tal van bouwwerken die getuigen van de Romeinse, Arabische, Joodse en Christelijke invloeden. Het ontdekken méér dan waard!

Schitterend Granada

U komt in Granada in een mengeling van Spaanse maar vooral Moorse invloeden. Deze schitterende stad, met zijn overvloed aan monumenten, wordt beschermd door het weidse - besneeuwde silhouet van de Sierra Nevada. Het moderne christelijke stadsdeel van Granada ligt aan de voet van de heuvels, terwijl het Moorse deel tegen de flanken is gebouwd. Het belangrijkste monument van Granada is uiteraard het 'Alhambra' met zijn tuinen (Generalife). Het Qalat-al-Hamrá of Rode kasteel is wereldwijd bekend als een van de weinige resterende prachtige Moorse paleizen.

Grandioos Sevilla

Sevilla de stad van romantiek, van lange nachten, zeker in de warme en hete zomers, heerlijk eten, en drinken en heel veel praten. Als je nog nooit in Sevilla bent geweest, dan wacht je wel een geweldige belevenis. Op deze prachtige stad moet je wel verliefd worden, of je wilt of niet. Sevilla bruist dag en nacht en slaapt nooit. Sevilla heeft een prachtig historisch centrum, hier vind je de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad: de Kathedraal met de toren Giralda, het Alcázar en de Torre del Oro. De wijk Triana wordt gezien als de geboorteplaats van de Spaanse flamenco.

Magisch Ronda

Ontdek de prachtige bergachtige streek van Ronda op een ontspannen dagje uit. Zie de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad Ronda, met inbegrip van de Plaza de Toros - de stierenarena en het museum. Breng zeker ook een bezoek aan de Plaza de España, het belangrijkste plein van Ronda. Bewonder het uitzicht vanaf de adembenemende kloof El Tajo, die de stad splitst in een oude en een nieuwe wijk, en loop over de Puente Nuevo, de brug die de twee met elkaar verbindt. Sluit af met een rondleiding bij een lokale wijnboer en geniet van een proeverij van de lokale Spaanse wijn.

Meest recente reacties

26.10 | 08:42

Dag Liesbeth,
Je mag me een e-mail sturen, dan stuur ik je de totaalprijs door voor de periode van 2/2 tem 8/2.
E-mail: casa.nuestro.sueno1@gmail.com
Alvast bedankt,
Zonnige groetjes,
Erna

25.10 | 20:53

Hallo Liesbeth, Werner, Marc en Anita,
Deze kamers zijn de grote kamers met ensuite badkamer en de prijs hiervan is 95€/nacht voor 2 personen met ontbijt. Vriendelijke groeten, Erna

25.10 | 20:45

Hallo,
Wij hebben interesse om van 2/2 tot 8/2 de twee kamers te huren van 18m2 met eigen badkamer en ontbijt. (kingsize bed balko
Wat is de prijs aub?
groeten, liesbeth werner marc en anita (belgie)

18.10 | 10:06

Dag Tony en Vera, blij te vernemen dat jullie onze B&B gebeuren volgen. Groetjes Richard

Deel deze pagina